Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Fenerbahçe’nin Unutmak İstediği 1980-81 Sezonu

288
Fenerbahçe’nin Unutmak İstediği 1980-81 Sezonu

Fenerbahçe’nin Unutmak İstediği 1980-81 Sezonu; Her takım taraftarının unutmak istediği bazı sezonlar bulunuyor. 1980-81 sezonu da düşmekten averajla kurtulan Fenerbahçe taraftarının unutmak istediği sezonların başında geliyor.

Fenerbahçe her ne kadar ligde oldukça etkili performanslar sergilese de 1980-81 sezonu tarihinin en kötü sezonu olarak kayıtlara geçti. Bir önceki sezon Trabzonspor’a şampiyonluğu kaptırmanın moral bozukluğu o sezon boyunca devam ettiği görüldü. 1980-81 sezonunda Fenerbahçe’nin sadece 9 galibiyet alabildiği görülüyor. İşin çok daha ilginç tarafı ise Fenerbahçe bu 9 galibiyetin 7 tanesini ligin ilk yarısında aldığı gerçeği oluyor.  Çünkü Fenerbahçe ligin ilk yarısında gösterdiği performans ile ligin şampiyonluk adayları arasında ilk sırada yer alıyordu. Fenerbahçe ligin 16 haftasında topladığı 20 puanla liderlik basamağında yer alıyordu.

Lig Tarihinin En Kötü İkinci Yarı Performansı 1980-81 Sezonu

Fenerbahçe 1980-81 sezonunun ikinci yarısına 1-0’lık Orduspor galibiyet ile başladı. O sene lig formatında her galibiyet 2 puan değerinde sayılıyordu. Fenerbahçe o galibiyetle ligin 16 hafta sonrasında ilk sırada yer alıyordu. Fakat o tarihten sonra sadece bir galibiyet alan Fenerbahçe 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile ligi tamamladı.

Ligin ikinci yarısının ilk maçı haricinde 14 maçta sadece 9 puan toplayabilen Fenerbahçe 29 puan topladı. 5 takımın 29 puanla ligi tamamladığı o sezon Fenerbahçe averajla ligde kaldı. Fenerbahçe için en önemli şans ise düşmeme konusunda ki 4 rakibinin de son hafta galibiyet alamaması oldu. Eğer son hafta Fenerbahçe’nin rakipleri galibiyet alabilse idi o sezon Fenerbahçe tarihini en kara günü yaşanabilirdi.

Fenerbahçe’nin Ruhu Çabuk Toparlandı

Fenerbahçe düşmekten son anda kurtulduğu 1980-81 sezonu sonrasında ise kadrosunu tamamen yenileyerek çok çabuk bir toparlanma gösterdi. Fenerbahçe bir sonraki sezon ligi küçük bir farkla 3. Sırada tamamlamayı başardı. 1982-83 sezonunda ise 2 yıl öncesinin tüm kötü izlerini silerek Trabzonspor ile giriştiği kıyasıya mücadeleyi kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe o sezondan sonra bir daha böyle bir korkuyu bir daha yaşamadığı görüldü. Hatta Şampiyon olamadığı sezonların çoğunda ligi ikinci sırada bitirdiği görüldü.

Önerilen Yazı: Trabzonspor’un 27 Yıllık Şampiyonluk Özlemi

Bir cevap yazın

Yükleniyor...