Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Türk Futbol Tarihinin En Çok Konuşulan 92-93 Sezonu

415
Türk Futbol Tarihinin En Çok Konuşulan 92-93 Sezonu

Türk futbol tarihinin heyecanın üst düzeyde yaşandığı 1992-93 sezonunda yaşananlar günümüzde bile konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor

1992-93 sezonu Beşiktaş ile Galatasaray arasında kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Her 2 takımında 66 puanla bitirdiği ligin şampiyonluğunu averaj üstünlüğü belirledi. Galatasaray sezon sonunda artı 53 averaj ile Beşiktaş’ın 8 averaj artısı önünde ligi şampiyon tamamladı. Ama o sene lige şike ve teşvik pirimi iddiaları damga vurdu. Özellikle averaj hesaplarının yapıldığı son hafta Galatasaray’ın Ankaragücü’nü 5-0 yenmesi uzun süre konuşulmaya devam etti.

Türk Futbol Tarihinin Son 3 Haftası 1992-93 Sezonunun Belirleyicisi Oldu

Türk Futbol Tarihinin 1992-93 sezonu en çekişmeli sezonlarından birine şahit oldu. Beşiktaş son 3 sezonun şampiyonu olarak o sezona da şampiyonluk parolası ile başlamıştı. Fakat sezon boyunca oldukça dalgalı bir performans sergileyen Beşiktaş yine de Galatasaray’ın ligin 27 haftasında Kocaelispor ile berabere kalması ile averajla ligin liderliğine oturdu. O sene puan eşitliği halinde takımların arasında yapılan maçlara değil genel averaja bakılıyordu. Son 3 haftaya Beşiktaş Galatasaray’ın 1 gol averajla üstünde girmişti.

Ligin 28. haftasında ise Galatasaray Konyaspor’un evinde 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Beşiktaş is güçlü rakibi Kocaelispor’un 2-0 yenmesine rağmen rakibinin 2 averaj gerisine düştü. İki takım arasında oynanacak olan 29. Hafta maçı şampiyonu belirleme anlamında kritik bir önem sahip oldu. Fakat bu maçta her iki takımda 1-1’lik skora razı oldular. Son haftaya Galatasaray ile Beşiktaş 63 puanla girerken Galatasaray’ın 2 gol averaj üstünlüğü bulunuyordu.

Galatasaray Son Hafta Gol Oldu Yağdı

1992-93 sezonu ligin son haftasında Beşiktaş’a bol gollü bir galibiyet lazımdı. Beşiktaş evinde Gençlerbirliği takımının 3-1 yenmesine rağmen şampiyonluğa ulaşamadı. Çünkü Galatasaray evinde Ankaragücü’nü 8-0 gibi oldukça farklı bir skorla devirmişti. Galatasaray’ın ligin kader haftalarında 2 maçta 13 gol atıp kalesine hiç gol görmemesi beraberinde teşvik pirimi ve şike iddialarını getirdi. Fakat burada Beşiktaş taraftarının es geçtiği nokta ise Beşiktaş’ın da ligin ikinci yarısında Galatasaray gibi Ankaragücü ve Konyaspor takımlarına 13 gol atıp hiç gol yemediği konusudur.

Önerilen Yazı: Trabzonspor’un Avrupa Kupalarında ki Performansı

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...