Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Beşiktaş’ın Unutulmaz Kadıköy Zaferi ve Pancu

278
Beşiktaş’ın Unutulmaz Kadıköy Zaferi ve Pancu

Beşiktaş’ın Unutulmaz Kadıköy Zaferi; Takvimler 17 Nisan 2005’i gösterdiğinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu standında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında tarihin en heyecanlı ve ilginç maçlarından biri yaşandı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında yaşanan rekabette 17 Nisan 2005 tarihinin Beşiktaş için oldukça büyük bir önemi bulunuyor. 2004-05 sezonunun 28. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş’ı ağırladı. Alex De Souza, Luciano ve Anelka’lı Fenerbahçe evinde oynayacağı bu maçın mutlak favorisi olarak gösteriliyordu. Fakat bu maçta yaşanılanlar sonucu 2 takım içinde aralarında oynadıkları en unutulmaz derbi müsabakaları arasında girdi.

Beşiktaş 10 Kişi İle Tarih Yazdı

Maçın başlaması ile birlikte maçın ne denli heyecanlı geçeceği karşılıklı yapılan ataklarla belli olmaya başladı. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerken rakipleri ile arasında ki farkı korumak için bu maçı mutlak suretle kazanması gerekiyordu. Dakikalar 26’yı gösterdiğinde ise Tümer Metin’in golü ile Beşiktaş 1 – 0 öne geçti. Bu golün 7 dakika sonrasında ise Fenerbahçe’nin Brezilyalı stoperi Luciano’nun şık röveşata golü ile maça denge geldi. İlk yarının sonlarında ise John Carew Beşiktaş’ı tekrar öne geçiren golü kaydetti. Bu golle Beşiktaş soyunma odasına 1 – 2’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarı da heyecan kasırgası şeklinde devam etti. Dakikalar 68’i gösterdiğinde ise Alex kalecinin hatasından faydalanarak kafa ile maça tekrar dengeyi getirdi. Fakat Beşiktaş’ın pes etmeye hiç niyeti yoktu. Alex’in golünden 7 dakika sonra Beşiktaş’ın o dönem ki genç yeteneği İbrahim Akın’ın uzaktan füzesi ile Beşiktaş tekrar öne geçti. Maçın 80. dakikasında ise Fenerbahçe penaltı kazandı. Beşiktaş kalecinin itirazları nedeniyle kırmızı kart görmesi ile Beşiktaş sahada bir kişi eksik kaldı. Alex penaltıyı gole çevirerek tekrar beraberliği sağladı. Fakat o gece Beşiktaş’ın gecesiydi. Sahada bir kişi eksik olmasına rağmen Koray Avcı 84. Dakikada ceza sahası dışında düzgün vuruşu ile tekrar takımını öne geçirerek Beşiktaş’ın 3 puanın sahibi olmasını sağladı.

Pancu Son 15 Dakikada Kaleye Geçti

Maçın en önemli ve akıllarda kalan anlarında biri ise 80. Dakikada yaşandı. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıya şiddetli bir şekilde itiraz eden kaleci Cordoba ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Beşiktaş takımı 3 oyuncu değişikliğin yaptığı için oyuna 75. Dakikada giren Pancu kaleye geçti. Pancu penaltıyı kurtaramasa da uzatmalar ile birlikte son 15 dakikada yaptığı kritik kurtarışlarla yılar sonra bile hatırlanan  ‘’Kadıköy Panteri Pancu’’ lakabını aldı. Fenerbahçe o sezon bu yenilgiye rağmen sezonu şampiyon tamamlamayı bildi.

Önerilen Yazı: Sakatlıklara Dolu Bir Kariyer Rıdvan Dilmen

Bir cevap yazın

Yükleniyor...