Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

2018-19 Sezonunun Hikâyesi

192
2018-19 Sezonunun Hikâyesi

2018-19 sezonunun hikâyesi incelendiğinde bir takımın şampiyonluğu nasıl kaybettiğini ve diğer bir takımın imkansızı nasıl başardığını gösteriyor.

2018-19 sezonunu hikâyesi genel itibari ile Galatasaray işe Başakşehir takımları arasında geçiyor. Başakşehir takımı bir ara puan farkını 8’e kadar çıkarsa da hiç beklenmedik maçlarda yapılan puan kayıpları ile şampiyonluğu âdete Galatasaray’a ikram ettiği görülüyor. Eğer o sezon Başakşehir takımı soğukkanlı kalabilseydi ilk şampiyonluk 1999-20 sezonunda değil bir yıl öncesinde gelebilirdi.

Son Yılların En ilginç Sezonu Olan 2018-19 Sezonunun Hikâyesi

2018-19 sezonu futbol tarihinin en ilginç sezonları arasında yer alıyor. O sezon lige Galatasaray oldukça iyi başlıyor. İlk 8 haftada 6 galibiyet 2 beraberlik alan Galatasaray en yakın rakibi Başakşehir takımının 3 puan önünde yer alıyor. Fakat sonraki 3 hafta da 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray bir anda Başakşehir takımının 6 puan gerisine düşüyor. Ligin ilk yarısının geri kalanında sadece 2 galibiyet alan Galatasaray ilk yarıyı Başakşehir takımının 6 puan gerisinde ancak 5. sırada tamamlayabiliyor.

Ligin ikinci yarısı Galatasaray için iyi başlasa da Başakşehir takımı 3’te 3 yapınca 20. Hafta sonunda puan farkı 8’e çıkıyor. 25. Haftaya kadar sadece iki takım arasında 8 puan fark korunuyor. 26. Haftada ise Başakşehir takımı uzun bir aradan sonra deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalınca puan farkı 6’ya iniyor. 29. Haftada ise üst üste 2 hafta puan kaybı yaşayan Başakşehir ile Galatasaray arasında puan farkı 3’e iniyor. Başakşehir 30 ve 31. Hafta aldığı beraberliklerle birlikte liderliği averajla Galatasaray kaptırıyor

33. Hafta Şampiyonu Belirledi

33. haftaya Galatasaray ve Başakşehir takımları aynı puanla girdiler. 2018-19 sezonunu hikâyesi ise bu hafta şekillenmiş oldu. 33 Hafta evinde Başakşehir’i ağırlayan Galatasaray 0-1 geriye düştüğü maçta ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini yenerek ikili averaj üstünlüğünü de kaparak şampiyonluğunu ilan ediyor. Bu şampiyonlukta Galatasaray’ın ikinci yarıda ki müthiş performansı kadar Başakşehir’in son haftalarda yaşadığı stresle başa çıkamamasının da önemli bir etkisi olduğu görülüyor.

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...