Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Galatasaray’ın Hafızalarda Yer Edinen Juventus Zaferi

595
Galatasaray’ın Hafızalarda Yer Edinen Juventus Zaferi

Türk futbol tarihinin Avrupa’da ki en başarılı takımı olan Galatasaray’ın yakın tarihte ki Juventus zaferi son dönemin en büyük başarıları arasında yer alıyor.

Galatasaray UEFA ve Super Kupa’yı kazanmasına rağmen son yıllarda Avrupa kupalarında mazisinin aratan bir performans sergiliyor. Sarı kırmızılı takımın bu anlamda Avrupa kupalarında son dönemde yaşadığı en önemli başarılardan birisi de 2013-14 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçında Juventus’u 1 – 0 yenerek gruptan çıkması oldu.

Kötü Hava Şartlarına Rağmen Galatasaray Tarih Yazdı

Galatasaray Juventus maçı her 2 takım içinde büyük bir önem arz ediyordu.  Son maçlar öncesinde Galatasaray grupta 1 galibiyet 1 beraberlik ile 5 puanla üçüncü sırada yer alırken Juventus ise 1 galibiyet 3 beraberlik ile 6 puan ile ikinci sırada yer alıyordu. Maçta kazanan taraf grubu ikinci sırada bitirecekken beraberlikte ise İtalyan temsilcisi gruptan çıkıyordu.

Maç günü gelip çattığında yoğun kar yağışı nedeniyle maç UEFA tarafından bir sonraki güne ertelenmişti. Saha gece boyunca temizlense de zemin oldukça buz tuttuğu için her 2 takım içinde maç büyük bir fiziki mücadele şeklinde geçti. Her 2 takımda pozisyon bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı. Bu kötü hava şartlarında ise gol bulmak her 2 takım içinde oldukça zor görünüyordu.

İkinci Yarının Son Anlarında Drogba Sneijder İşbirliği Golü Getirdi

Maçın ikinci yarısı da ilk yarısına benzer bir şekilde geçti. Soğuk hava, kar yapısı ve buzlanan zemin dolayısıyla futbolcuların ayakta bile zor durdukları görüldü. Maçın son 10 dakikasına girildiğinde ise maçın bu skorla biteceği görüşünün oldukça yaygın olduğu görüldü. Fakat dakikalar 85’i gösterdiğinde Galatasaray’ın dünyaca ünlü golcüsü havadan gelen uzun topu kafa pasıyla yıldız Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ile buluşturdu. Oyuncunun sert ve düzgün vuruşu ile Galatasaray tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran golü attı. Kalan dakikalarda başta gol olmadı ve Galatasaray grubu ikinci sırada bitirerek gruptan çıkmayı başardı. Bu başarı Galatasaray’ın son dönemde ki en büyük başarısı olarak tarihe geçti.

Önerilen Yazı: Beşiktaş’ın Şampiyonluk Performansları

2 Yorum
    ali arıkan

    güzel bir site tabrikler

    26 Mayıs 2020 Cevapla
      futbolkulturu

      Merhaba Ali Bey,
      İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederiz.

      28 Mayıs 2020 Cevapla

Bir cevap yazın

Yükleniyor...