Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Galatasaray Tarihi’nin En Kötü Performansları

264
Galatasaray Tarihi’nin En Kötü Performansları

Galatasaray Tarihi’nin içinde çok büyük başarılar gösterse de bazı sezonlarda gösterdiği performansla tarihinin en kötü anlarını yaşadığı görülüyor.

Galatasaray kazandığı 22 şampiyonlukla lig tarihinin en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Galatasaray’ın Avrupa kupalarında gösterdiği performans ile de en başarılı Türk takımı olma özelliğine sahiptir. Galatasaray takımının en önemli özelliği ise lige tutunduğu ve şampiyonluk yarışı içerisinde olduğu yılların birçoğunda şampiyonluğu kazanması oluyor. Aksine lige tutunamadığı yıllarda ise kendinden beklenmedik bir şekilde gerilere düştüğü görülüyor. Sizler için Galatasaray’ın en kötü lig performanslarını derledik.

Galatasaray Tarihi’nin En Kötü 5 Lig Performansı

Tarihinde her zaman başarılara aç olan bir kulüp olan Galatasaray bazı sezonlar taraftarlarının adeta kahrettiği görülüyor. Galatasaray Tarihi’nin en kötü 5 lig performansı arasında;

  • 1969-70 sezonunda oynadığı 30 maçın sadece 10 tanesini kazanabiliyor. Galatasaray attığı 27 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü. O sezon toplanan 30 puanla Galatasaray Ligi ancak 7. sırada tamamlayabildi.
  • 1979-80 sezonunda oynadığı 30 maçın sadece 8 tanesini kazanıyor. Galatasaray attığı 28 gole karşılık kalesinde 26 gol görüyor. Galatasaray o sezonu topladığı 29 puan ile ancak 9. sırada tamamlayabiliyor.
  • 1981-82 sezonunda onadığı 32 maçta 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyet alıyor.  Galatasaray o sezon 26 gol atıp kalesinde 26 gol görerek 0 averaj yakalıyor. 16 takımlı ligde topladığı 32 puanla 11. Sırada yer alan Galatasaray düşmekten son anda kurtuluyor. Bu sezon Galatasaray tarihinin en kötü sezonu olarak kayıtlara geçiyor.
  • Galatasaray çok kötü geçen 1981-82 sezonundan sonra uzun bir süre ligde kötü performans sergilemiyor. 2003-04 sezonunda ise bir önceki sene son anda kaçan şampiyonluğun travmasını atlatılamıyor.  Galatasaray o sezon ligde oynadığı 34 maçın sadece 15 tanesini kazanabiliyor. 56 gol atan Galatasaray kalesinde 47 gol görüyor. Galatasaray o sezon topladığı 54 puanla kendisine ancak 6. sırada yer bulabildi.
  • Galatasaray’ın yakın tarihte ki en kötü lig performansı ise 2010-11 sezonunda yaşanıyor. O sezon oynadığı 34 maçta sadece 14 galibiyet alınıyor. Aldığı 16 mağlubiyet ile lig tarihinde ki en çok mağlubiyet sayısına ulaşılıyor. Galatasaray topladığı 46 puan ile kendine ancak 8. sırada yer buluyor.

Önerilen Yazı: Türk Futbolunun Damga Vurmuş Yerli Oyuncuları

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...