Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Fenerbahçe Tarihi’nin En Kötü Performansları

210
Fenerbahçe Tarihi’nin En Kötü Performansları

Fenerbahçe Tarihi’nin toplam lig şampiyonluğunda Galatasaray’ın gerisinde kalsa da oynadığı sezonların çok büyük bir bölümünde şampiyonluğa oynadığı görülüyor.

Fenerbahçe elde ettiği 19 şampiyonluk ile ligimizin en çok şampiyon alan ikinci takımı durumundadır. Fakat Fenerbahçe’nin en önemli özelliği 60 yıllık lig tarihinde 40 sezonun ilk 2 sırada tamamlaması olarak gösteriliyor. Oldukça rekabetçi bir takım olan Fener bahçe bu yönü ile her sezonun doğal şampiyonluk adayı olarak gösteriliyor. Fenerbahçe’nin de yarıştan çok erken koptuğu hatta düşmeme mücadelesi verdiği sezonlar bile bulunuyor. Sizler için Fenerbahçe tarihinin en kötü 5 lig performansını derledik.

Fenerbahçe Tarihi’nin En Kötü 5 Lig Performansı

Mücadele ettiği sezonların çok büyük bir bölümünde oldukça iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe’nin bazı sezonlarda ise tarihe geçen kötü lig performansları bulunuyor. Fenerbahçe tarihinin en kötü 15 lig performansı arasında;

  • 1980-81 sezonunda oynadığı 30 maçın sadece 9 tanesini kazanıyor. Fenerbahçe o sezon attığı 31 gole karşılık kalesinde 27 gol gördü. O sezon toplana 29 puanla Fenerbahçe ligi 10. sırada bitirebiliyor. Fenerbahçe o sezon averajla ligde kalıyor.
  • 1987-87 sezonunda oynadığı 38 maçın sadece 15 tanesini kazanıyor. Fenerbahçe o sezon attığı45 gol ayarken kalesinde 43 gol görüyor. Fenerbahçe o sezonu topladığı 55 puan ile ancak 8 sırada tamamlayabiliyor.
  • 1993-93 sezonunda onadığı 30 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alıyor.  Fenerbahçe o sezon 75 gol atıp kalesinde 41 gol görerek en golcü sezonlarından birini geçirmesine rağmen ilk dörde giremiyor. 1Fenerbahçe o sezon topladığı 58 puanla kendisine sıralamada ancak 5. sırada yer buluyor.
  • 2002-03 sezonu Fenerbahçe’nin uzun bir aradan sonra ilk 4 dışında kaldığı ilk sezon oluyor. Fenerbahçe bu sezonda 34 maça çıkarken bu maçları sadece 13 tanesinden sahadan galibiyetle ayrılıyor. 55 gol atan Fenerbahçe kalesinde 41 gol görüyor. Topladığı 51 puan ile ligi 6. sırada bitiriyor.
  • Fenerbahçe tarihinin en kötü 5 lig performansı arasında en yakının geçen sene yaşanıyor. Ligin çok büyük bir bölümünde düşme potasında yer alan Fenerbahçe sonraları toparlasa da ligi ancak 6. Sırada tamamlayabiliyor. 2018-19 sezonunda Fenerbahçe sadece 11 galibiyet alabildi. 44 gol atıp 44 gol yiyen Fenerbahçe ligde en çok gol yediği sezonlardan birini yaşadı.

Önerilen Yazı: Trabzonspor Tarihinin En Unutulmaz Mağlubiyeti

Bir cevap yazın

Yükleniyor...