Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Trabzonspor Tarihinin En Unutulmaz Mağlubiyeti

269
Trabzonspor Tarihinin En Unutulmaz Mağlubiyeti

Trabzonspor tarihinin en büyük hayal kırıklıkları arasında 1995-96 sezonunda evlerinde aldıkları Fenerbahçe mağlubiyeti ilk sırada geliyor.

Lig tarihinde en son şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda alan Trabzonspor o tarihten sonra şampiyonluğa hasret kaldı. Bu senede ligin bitimine 8 hafta kala lider durumunda olan Trabzonspor tarihinde şampiyonluğa çok yaklaşığı dönemlerde oldu. Fakat 1995-96 sezonunda yaşananlar her 2 takım taraftarının da hafızasından kolay kolay silinmeyeceğe benziyor. O sezonun 29. haftası geçildiğinde Fenerbahçe’nin evinde Gençlerbirliği ile 0-0 beraber kalması ile bitime 8 hafta kalan puan farkını 5’e çıkarmıştı.

Ligin En Garip Son Beş Haftası

Şehirde herkes şampiyonluk şarklıları söylüyordu. Tam 13 senelik şampiyonluk hasretinin dinmesine sadece 5 hafta kalmıştı. Fakat o andan itibaren futbol sahalarında kolay kolay yaşanmayacak hadiseler meydana geldi. Trabzonspor 30. haftada ligin 15 sırasında bulunan ve mutlak favori olarak çıktığı evinde ki Vanspor maçında 0-1’lik bir mağlubiyet aldı. Alınan bu sonuçla birlikle Fenerbahçe’nin de deplasmanda Antalyaspor’u 0-1’lik skorla yenmesi ile puan farkı 2’ye indi. Artık herkesin gözü kulağı 32. hafta Trabzonspor’un sahasında oynanacak Fenerbahçe maçına çevrilmişti.

Trabzon’da Unutulmayacak Derbi

Hem Trabzonspor hem de Fenerbahçe derbi maçına kadar puan kaybetmedi. Trabzonspor’un evinde oynayacağı maçta alacağı galibiyetle şampiyonluğu yüzde doksan garantilemek istiyordu. Trabzonspor2un galibiyetinde son 2 hafta kala puan farkı 5’e çıkmış olacaktır. Fenerbahçe ise buradan alacağı galibiyetle son 2 haftaya lider girmenin hesaplarını yapıyordu. Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek derbi maçına Trabzonspor oldukça etkili başladı ve dakikalar 10’u gösterdiğinde Abdullah Ercan ile 1-0’lık üstünlük sağlandı. İlk yarı boyunca oldukça atak olan Trabzonspor başka gol bulamadı ve her iki takımda bu skorla devre arasında girdi.

İkinci yardı ise beklenilenin aksine daha dengeli geçti. 55. Dakikada Oğuz Çetin’in enfes frikik golü ile Fenerbahçe eşitliği yakaladı. Bu dakikadan itibaren Trabzonspor muazzam bir baskı kurdu. Hatta bugün bile Trabzonspor’a beraberliğin yettiği bir maçta bu kadar riskli oynanmasını eleştiriliyor. Dakikalar 82’yi gösterdiğinde ise kontra atakta Aykut Kocaman ile golü bulan Fenerbahçe kalan dakikalarda kalesini gole kapatarak maçtan 1-2 galip ayrıldı. Kalan son 2 haftada hata yapmayan Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı. Trabzonspor ‘un cephesi ise bu travmayı çok uzun süre atlatamadı.

Önerilen Yazı: Fenerbahçe’nin Avrupa Kupaları Performansı

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...