Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

2012-2013 Galatasaray Şampiyonlar Ligi Hikayesi

665
2012-2013 Galatasaray Şampiyonlar Ligi Hikayesi

Bir önceki sezonun şampiyonu Galatasaray, Devler Ligi’ne katılmaya hak kazanmıştı. İşte 2012-2013 Galatasaray Şampiyonlar Ligi Hikayesi.

Grup aşaması

Grubun ilk maçında Galatasaray; Old Trafford’da, Manchester United’a karşı karşıya geliyor. Galatasaray iyi mücadelesine rağmen erken dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup oluyordu. TT Arena’nın ilk şampiyonlar ligi, grubun da ikinci maçı olan Braga maçındaydı sıra. Bu maçta kötü bir futbol oynayan temsilcimiz 2-0 mağlup oluyordu.

Büyük umutlarla başlanan Devler Ligi macerası, umutsuz geçiyordu. TT Arena’da oynanan Cluj maçı, Galatasaray için son umutlardı. Maçın ilk yarısında 1-0 geriye düşen Galatasaray, Burak Yılmaz’ın golüyle beraberlikle maçı tamamladı. Bu maçta da ne yazık ki 2 puan kaybediyordu. Romanya’da oynanacak Cluj maçında alınacak puan kaybı, 2012-2013 Galatasaray Şampiyonlar Ligi hikayesi için bir son gibi olacaktı. Bu maçta Burak Yılmaz’ın hat-trick’iyle ilk galibiyetini alıyordu. Bu galibiyetle birlikte Galatasaray son sıradan, ikinci sıraya yükselmişti.

Grubun bir sonraki maçı TT Arena’da oynanan Manchester United maçıydı. Temsilcimiz Melo’nun kafa golüyle 1-0 galip geliyor. Grubun son maçında Braga deplasmanına giden Galatasaray, burada yaşanacak puan kaybı Devler Ligi serüveninin sonu anlamına gelecekti. Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrılmayı bildi ve gruplardan çıkmayı başardı.

burak yılmaz schalke

Son 16’da rakip Schalke

Grup aşamasını başarıyla geçen Galatasaray, devre arasında kadrosuna Sneijder ve Drogba gibi dünya yıldızı isimlerini katıyor. Burak Yılmaz bu maçı da gol atmadan geçmedi ve attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde gol krallığına yükseldi. Ancak Burak’ın golü yetmedi ve iyi futbola rağmen maç 1-1 sona erdi.

Turu geçmek için hiç yenilmemiş Schalke’yi deplasmanda yenmemiz gerekiyordu. Erken dakikalarda 1-0 geriye düşen Galatasaray, Hamit Altıntop’un uzaktan golü ve Burak Yılmaz’ın şık golüyle 2-1 öne geçti. Maçın 90+5. dakikasında Umut Bulut sahneye çıktı ve Ercan Taner o sözleri söyledi:

“Schalke’nin umutlarını, Umut Bulut bitirdi.”

Çeyrek finalde rakibimiz Real Madrid

drogba real madrid

Şampiyonlar Ligi kupasını sayısız kez kazanmış Real Madrid ve kadrosunda dünyanın en iyisi Ronaldo vardı belki ama bizde de Drogba ve Sneijder vardı. Santiago Bernabeu’da oynanan maç tam bir hezimet oldu temsilcimiz için. Zaman zaman baskıyı yakalasa da gol bulamayan temsilcimiz sahadan 3-0 yenik ayrıldı.

İkinci maçta turu geçmek için Galatasaray’ın işi çok zordu. Ama Galatasaray için umutlar hiçbir zaman bitmezdi. Eboue’nin uzaktan golü, Sneijder’in şık golü ve Drogba’nın harika topuk golüne rağmen temsilcimiz bu maçta 3-2 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi macerası da sona erdi.

Önerilen Yazı: Bursaspor Şampiyonluk Hikayesi

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...