Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Başakşehir Devler Ligi’ne Şanssız Başladı

102
Başakşehir Devler Ligi’ne Şanssız Başladı

Avrupa kupalarındaki temsilcimiz Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında deplasmanda Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig ile karşı karşıya geldi. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında bir maça çıkan Medipol Başakşehir, RB Leipzig’ten Angelino’nun 16 ve 20. dakikalarda attığı iki golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Maç boyunca zaman zaman RB Leipzig kalesinde etkili olan fakat gol şansı bulamayan Medipol Başakşehir Devler Ligi’ne şanssız başladı…

RB Leipzig 2 – 0 Medipol Başakşehir

1 Ekim’de İsviçre’nin Cenevre kentinde çekilen Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması kuralarında turnuvaya katılan tek temsilcimiz Medipol Başakşehir, Manchester United (İngiltere), Paris-Saint Germain (Fransa) ve RB Leipzig (Almanya) gibi güçlü rakiplerin bulunduğu H grubuna düşmüştü.

20 Ekim Salı günü saat 22.00’de oynanan ilk grup maçında Medipol Başakşehir, Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig ile Red Bull Arena Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Çekişmeli başlayan maçın erken dakikalarında ne yazık ki rakibin baskısına dayanamayan Medipol Başakşehir, Angelino’nun 16. ve 20. dakikalarda attığı gollerle galip gelmeyi başardı.

Başakşehir Devler Ligi'ne Şanssız Başladı

Başakşehir Topu Ağlarla Buluşturamadı

Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmayan Başakşehir şanssızlıklara yenildi. Daha 8. dakikada Visca’nın sağ kanattan içerideki Crivelli’ye çevirdiği topta yakın mesafeden şut çekmek isteyen Crivelli’yi Upamecano durdurdu.

13. dakikada Rafael’in ortasında Deniz Türüç kafa topuna yükseldiğinde rakip oyuncunun temasından dolayı teknik direktör Okan Buruk penaltı için itiraz etti. Hakem Gil Manzano pozisyonun devam etmesi yönünde karar verdi.

24. dakikada sağ kanattan Visca ile atak yapan Başakşehir, Boşnak futbolcunun sert şutunu ağlarla buluşturamadı ve top yan ağlarda kaldı.

Maçın 29. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan Junior Çaicara’nın yerine Berkay Özcan oyuna dahil oldu. Sağ bek pozisyonuna ise Rafael geçti.

Maç boyunca atak yapmaya devam eden temsilcimiz Medipol Başakşehir, Edin Visca’nın sağ kanattan baskısı, Deniz Türüç’ün sol kanattan baskısı ve İrfan Can Kahveci’nin uzaktan kaleyi denemeleri ile gol aramaya çalıştı.

Teknik direktör Okan Buruk, 67. dakikada Mehmet Topal’ın yerine oyuna Demba Ba’yı alarak tam bir hücum emri verdi fakat ne yazık ki top ağlara gitmek bilmedi.

Bu sonuçla birlikte Şampiyonlar Ligi H Grubu’ndaki temsilcimiz Medipol Başakşehir, ilk maçında 2-0 mağlubiyet aldı.

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...