Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

SON DAKİKA: Marek Hamsik Trabzonspor’da!

50
SON DAKİKA: Marek Hamsik Trabzonspor’da!

Son dakika transfer haberleri: Bordo mavililer, yıldız oyuncuyu kadrosuna kattı. Flaş transferler ile yaz transfer dönemine damgasını vuran yavaş yavaş gelecek sezonun kadrosunu şekillendirmeye başlayan Trabzonspor’un yeni transferi de belli oldu. Bordo mavili kulüp, resmi açıklama ile Slovak orta saha Marek Hamsik ile iki yıllık anlaşma yaptığını duyurdu. İşte Trabzonspor transfer haberleri ve tüm detaylar haberimizde…

En son 2010 – 2011 sezonunda ikinci sırada ligi tamamlayan ve o yıldan beridir şampiyonluk konusunda çok iddialı sezonlar geçiremeyen Bordo mavililerde yönetim, gelecek sezon için kolları sıvadı. Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Trabzonspor’da yeni transfer belli oldu. Trabzonspor kulübünün Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklama ile profesyonel futbolcu Marek Hamsik ile iki yıllık anlaşma yapıldığı ifade edildi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.’den Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan tam açıklama metni ise şu şekilde:

“Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2021-2022 futbol sezonu için 1 milyon 500 bin avro garanti ücret, 2022-2023 futbol sezonu için 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ödenecektir. Ayrıca, futbolcuya her bir sezon için 700 bin avro imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, yapılacak yıllık garanti ücretin yüzde 10’u ödenecektir.”

Yıldız futbolcu Marek Hamsik’in kariyeri başarılar ile dolu. Brescia takımından 2007 yılında Napoli takımına transfer oldu. 12 yıl Napoli forması giyen Marek Hamsik, bu kulüpte sayısız başarıya imza atmıştır. 2019 yılında DL Yifang takımına transfer olmuştu. 2021 Mart ayında ise IFK Göteborg takımında forma giymeye başlamıştı. 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile ise de Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor forması için mücadele edecek.

Slovakya A Milli Takımı forması ile 126 kez milli maça çıkan Marek Hamsik, milli forma altında 26 kez gol sevinci yaşamıştır. Kariyerinde toplamda 645 maça çıkan Marek Hamsik, bu maçlarda 139 kez gol atarken 104 kez de gol pası vermiştir. Agresif bir oyuncu olduğu bilinse de profesyonel futbol anlayışına hakim olması sebebi ile kariyeri boyunca yalnızca iki kez kırmızı kart görmüştür.

marek hamsik

Bir cevap yazın

Yükleniyor...