Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

‘’Büyük Kaptan’’ Bülent Korkmaz

285
‘’Büyük Kaptan’’ Bülent Korkmaz

Bülent Korkmaz Türk futbol tarihinde soy ismi ile bu kadar uyuşan başka bir futbolcu olmamıştır. Galatasaray’ın ‘’Büyük Kaptan’’ lakaplı efsane oyuncusu Bülent Korkmaz’ın futbol kariyerini sizler için derledik.

Bülent Korkmaz’ın Galatasaray kariyeri 1979 yılında Galatasaray alt yapısına girmesi ile başlıyor. Tam 6 sene boyunca çeşitli yaş kategorilerinde sarı kırmızı formayı terlete Büyük Kaptan 1985 yılında profesyonel oluyor.  1985 yılı ile birlikte Bülent Korkmaz’ın 20 yıllık kesintisiz Galatasaray kariyeri başlamış oldu. Bu 20 yıla sayısız şampiyonluk sığdıran Büyük Kaptan aynı zamanda Türk futbol tarihinin en önemli başarıları olan UEFA Kupası ve Super Kupa’yı kazanan kadronunsa en önemli oyuncuları arasında yer alıyordu.

Asla Yılmayan Bir Cengâver

Büyük Kaptan ilk defa 1985 yılında dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından A takıma alınıyor. Fakat Büyük Kaptan ilk senesinde lig maçlarında çok fazla görev alamasa da tüm Avrupa kupası maçlarında oynar. Bir sonraki sene ise Galatasaray’ın as stoperlerinden biri olmayı başarır. Çalışkanlığı ve asla pes etmeyen yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Bülent hızla başarı basamaklarını tırmanır. Kariyeri boyunca Galatasaray’dan başka bir formayı gitmeyen Bülent Korkmaz Kaptan odluktan sonra jübilesini yapana dek Galatasaray takımının kaptanı olarak kalmıştı. ‘’Büyük Kaptan’’ lakabının da aralıksız yaptığı kaptanlık görevi ve oyuncular tarafından çok sevildiği için alıyor.

Sakat Omzuyla Maçı Tamamladı

Bülent Korkmaz Galatasaray kariyerinin son 14 yılında 3 numaralı formayı giydi. 102 kez A Milli takımda görev yapan Bülent Korkmaz savaşçı kimliği ile sadece Galatasaraylı taraftarların değil tüm futbol camiasının saygı ve sevgisini kazanmıştır. Galatasaray’ın 17 Mayıs 2000 yılın da UEFA kupası final maçında Kopenhag Parken standında kupayı kazandığı maçın uzatma omzundan ciddi anlamda sakatlanmasına rağmen sargı ile oyuna devam ettiği sahne o senenin simge hareketi olarak hafızalarda yer edinmişti. Savaşçı kişiliğinden asla ödün vermeyen ‘’Büyük Kaptan’’ Bülent Korkmaz Galatasaray yönetiminin 3 numaralı formayı emekli etme teklifini ise reddetmiştir. Bülent Korkmaz 2007 tarihinden itibaren kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor.

Önerilen Yazı: Türk Futbolunda İz Bırakan Yabancı Oyuncular

Bir cevap yazın

Yükleniyor...