Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Futbolcuların Başarı Hikayeleri

402
Futbolcuların Başarı Hikayeleri

Dünya üzerinde milyarlarca insanın takip ettiği futbol başka bir boyuta gelmeyi başardı. Tutkulu, birleştirici ve büyüleyici etkisi nedeniyle bu spora olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.  Peki futbolu bu kadar çekici hale getiren futbolcuların başarı hikayeleri neler?

Futbolcuların başarı hikayeleri internet üzerinden pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Başarılı oyunları ile birer ikona dönüşen bu futbolcular bulundukları konuma nasıl geldi?

Pele

1940 tarihinde Brezilya’da çiftçi bir ailenin çocuğu olarak hayata gözlerini açan Eds Pele, sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine destek oluyordu. 11 yaşındayken Waldemar de Brito tarafından keşfedilen ünlü oyuncu Santos’ta futbol serüvenine başladı. 1958 Dünya Kupası’na Brezilya takımının yedekleri arasında bulunan Pele, dünya kupalarında sert savunma anlayışlarının kurbanı oldu. 1970 Dünya Kupasını kazanan efsane kadroda yer alan Pele, Brezilya’nın kupadaki 100. golünü kaydederek adını futbol tarihine yazdırdı.

Maradona

1960 yılında Arjantin’de gecekonduda yaşayan Maradona ailesinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Maradona, ara sokaklarında futbol ile tanıştı. Cebollitas’ta görev alan teknik direktör tarafından keşfedilen ünlü futbolcu, henüz 16 yaşındayken profesyonel kariyerine adım attı. 1979’da Arjantin U-21 takımı ile Dünya Kupası’nı kazanmayı başaran Maradona, rekor bir transfer ücreti ile Boca Juniors’ın yolunu tuttu.

Daha sonra astronomik bir ücretle Barcelonalı olan Maradona, sağlık problemleri nedeniyle verimli zamanlar geçiremedi. Barcelona’da beklenen performansı gösteremeyen Diego Maradona daha sonra İtalya’ya gitti. Napoli’nin yolunu tutan Maradona için unutulmaz bir İtalyan rüyası başladı.

Messi

Lionel Messi, 1987 yılında Arjantin’de dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken kadroda eksik oluşunca kadroya dahil edilen Messi performansıyla göz doldurdu. 9 yaşındayken Newell’s Old Boys’a katılan Messi, bu dönemde bilinen efsanevi jenerasyonun yıldızlarından biriydi. 11 yaşına geldiği zaman büyüme hormonu bozukluğu yaşadığı tespit edilen Messi tenis topunu 113 defa sektirdiği videosunu izleyen Barcelonalı yöneticilerin dikkatini çekti.

Ronaldo

1985 yılında Portekiz’de yoksul bir semtte dünyaya gelen Cristiano Ronaldo, babası tarafından henüz 7 yaşındayken Andorinha’ya götürüldü. 12 yaşındayken Nacional’a transfer olan Ronaldo kısa sürede Sporting Lizbon yöneticileri tarafından keşfedildi. İlk zamanlarda yoksul bir adadan geldiği için alay konusu olan Ronaldo, 2003 yılında Alex Ferguson’ın dikkatini çekmeyi başardı.

Önerilen Yazı: Dünyanın En İyi Futbolcularını Keşfedenler

Bir cevap yazın

Yükleniyor...