Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

2010-11 Sezonunun Hikayesi

276
2010-11 Sezonunun Hikayesi

2010-11 sezonunun hikayesi uzun yıllar boyunca süre gelen Fenerbahçe ve Trabzonspor rekabetini en iyi şekilde özetliyor.

2010-11 sezonunu hikâyesi Fenerbahçe Trabzonspor rekabetinin bir özeti olarak karşımıza çıkıyor. Trabzonspor tarihinde 36 yıllık şampiyonluk özleminde şampiyonluğa çok yaklaştığı birçok sezonda şampiyonluğu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptırdığı görülüyor. 2010-11 sezonu da bu anlamda iki takım arasında kıyasıya bir rekabetin yaşandığı sezon olarak ön plana çıkıyor.

2010-11 Sezonunun Hikâyesinde Ön Plana Çıkanlar

2010-11 sezonuna Bursaspor fırtına gibi bir başlangıç yapıyor. İlk 6 haftada 18 puan toplayan Bursaspor en yakın rakibi Beşiktaş’ın 5 puan önünde yer alıyor. Bursaspor ilk 6 haftadan sonra ki 5 haftada sadece 1 galibiyet alınca 5 maçını da kazanan Trabzonspor liderliğe yükseliyor. Fenerbahçe ise lider Trabzonspor’un 5 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor.  12. Haftada galibiyet serisine 7 maça çıkaran Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 8’e çıkarıyor. Ligin ilk yarısında Trabzonspor oynadığı 17 karşılaşmada 13 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyet alarak ligin ilk yarısını lider tamamlıyor. Trabzonspor ligin ilk yarısında Bursaspor’a 5 üçüncü sırada ki Fenerbahçe’ye ise 9 puan fark atıyor.

Türk Futbol Tarihinin En İyi İkinci Yarı Performansı

Trabzonspor ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile 9 puanlık farkı açıca futbol otoritelerinin mutlak şampiyonluk adayı olarak ön plana çıkıyor. Fakat ligin ikinci yarısında Fenerbahçe sadece Türk futbol tarihinde değil dünya futbol tarihinde eşine az rastlanır bir performans sergiliyor. Trabzonspor ligin ikinci yarısının ilk maçında berabere kalıp ikinci maçını kaybedince Fenerbahçe ile fark bir anda 4’e kadar iniyor. Daha sonra ki hafta tekrar berabere kalan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ki fark daha ikinci yarının ilk 3 haftasında 2’ye iniyor. Sonraki 2 hafta hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor maçlarını kazanırken 23. hafta Trabzonspor Kayserispor ile 3-3 berabere kalarak haftalar sonra liderliği Fenerbahçe’ye kaptırıyor.

  1. haftaya kadar hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor tüm maçlarını kazanarak aynı puanla liderliği paylaşıyorlar. 27. hafta ise Fenerbahçe’nin Bursaspor ile 0-0 berabere kalması ile Trabzonspor tekrar 2 puan farkla liderliğe yükseliyor. Ligin kaderi ise 30. hafta değişiyor. Trabzonspor mutlak favori olarak çıktığı maçta Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalırken Fenerbahçe ise ilk yarısın 3-1 geride kapattığı maçta deplasmanda Bucaspor’u 5-3 yenerek tekrar averajla liderliğe oturuyor. Kalan 3 son haftada taraflar tüm maçlarını kazanınca Trabzonspor bir kez daha şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırıyor. Fenerbahçe ligin ikinci yarısında oynadığı 17 maçın 16 kazanıp birinde berabere kalarak 2010-11 sezonunu hikâyesini bir peri masalıyla sonlandırıyor.
Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...