Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Türk Futbol Tarihinin Unutulmaz 7 Maçı

286
Türk Futbol Tarihinin Unutulmaz 7 Maçı

Türk futbol tarihinin unutulmaz 7 maçı şuan bile unutulmayan ve büyük bir keyifle hatırladığımız 10 büyük ve çok önemli zaferi içeriyor.

Türk futbol tarihinin unutulmaz 7 maçı listesinde en önemli nokta takımlarımızın mevcut şartlar içerisinde o döneme damga vuran ve Türk futbol tarihini değiştiren başarılar arasında yer alması olarak ön plana çıkıyor. Son yıllarda takımlarımız ekonomik sorunlar nedeniyle geçmişte ki başarılarından uzak kalsa da futbol mazimizde birçok başarı yer alıyor.

Türk Futbol Tarihinin Unutulmaz 7 Maçının Hikâyesi

Türk futbol tarihinin unutulmaz 7 maçı listemiz en önemli husus kendi devrinde yarattığı etki oluyor. Türk futbol tarihinde dönem damga vurmuş yüzlerce başarı olsa da yazımızda en önemli 10 maçı sizler için bir araya getirdik. Türk futbol tarihinin en unutulmaz 7 zaferi arasında;

  • 1956 yılında ki Türkiye- Macaristan maçı o döneme kadar kazandığımız en önemli başarı olarak ön plana çıkıyor. Dönemin Macar takımı Almanya’ya 8 ve İngiltere’ye 6 gol atma başarısı gösteren Ferenc Puskas’lı efsane takımdır. Milli takımımız dönemin en güçlü ve popüler takımı Macaristan ile yaptığı maçı 2 Lefter ve 1 Metin Oktay2ın golleri ile 3-1 kazanarak o senenin en ses getiren sonuçlarından birini aldı.
  • 17 Mayıs 2000 tarihinde Türk futbolunun dönüm noktası olmuştur. O sene Avrupa kupalarında fırtına gibi esen Galatasaray EUFA Kupa final maçında dönemin en güçlü takımlarından Arsenal ile karşılaşmıştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta Galatasaray penaltılarla EUFA kupasını kazanarak Türk futbol tarihinin en büyük başarısını yakalıyor.
  • Tarihler 8 Kasım 1988’i gösterdiğinde Türk futbolunun en büyük geri dönüş maçı yaşanıyor. Galatasaray dönemin Şampiyon Kulüpler Kupası rövanş maçında adete tarih yazdı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden temsilcimiz imkansızı başararak rövanş maçında rakibi Neuchatel takımını 5-0 yenerek turu geçen ekip olmuştu.
  • 4 Mart 2008 tarihinde Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında ki en büyük başarısı yakalandı. Şampiyonlar ligi son 16 maçında Fenerbahçe ilk maçta 3-2 yendiği Sevilla takımına rövanş maçında 3-2 mağlup olunca maç uzatmaya gidiyor. Uzatmalarda gol olmayınca penaltılarda Sevilla takımını eleyen Fenerbahçe tarihin en büyük başarısını yakalatarak Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalıyor.
  • 25 Ağustos 2000 tarihinde 3 ay önce UEFA kupasını kazanan Galatasaray Süper Kupa finalinde o sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Maderdi takımını uzatmalarda attığı altın golle 1-2 yenerek Türk futbol tarihinin en büyük kupasını kazanıyor.
  • 30 Ekim 1996 tarihinde Fenerbahçe 40 yıllık rekoru tarihe gömüyordu. 40 yıldır evinde oynadığı Avrupa kupası maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Manchester United takımının Bolic’in 82. Dakikada attığı golle 1-0 yene Fenerbahçe o sene Avrupa2nın en ses getiren skoruna imza atıyor.
  • 2000-01 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final eşleşmesinin ilk maçında Real Madrid karşısında 2-0 geriye düşen Galatasaray maçı 3-2 kazanarak çok büyük bir zafere imza atmıştı.
Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...