Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Kulüp Sembollerinin Hikayesi

213
Kulüp Sembollerinin Hikayesi

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımların sembolleri içerisinde hikayeler bulunduruyor. Her hikayenin farklı çıkış noktaları bulunuyor. Kulüp sembollerinin hikayesi ni okurken sizi şaşırtacak bilgilere ulaşacaksınız. Bazı takımlar sembollerinde hayvanlar kullanırken, bazı takımlar ise kentlerinin tarihlerinden alıyor.

Kartal Simgesi

Siyah beyazlı kulübün simgesi olan kara kartal simgesinin çıkış noktası bir taraftarın tezahüratına dayanıyor. 1940-1941 sezonunda genç kadrosu ile liderlik koltuğundaki yerini alan Beşiktaş büyük beğeni kazanan bir futbol sergiliyor. Karşılaşmanın ikinci yarısında takım önde giderken stattaki bir taraftar, ‘Haydi Kara Kartallar diye bağırmaya başlıyor. Stadı dolduran binlerce taraftarları etkileyen bu söz kulübün sembolü oluyor.

Aslan

Aslan lakabı Nihat Bedik’ten geliyor. Galatasaray futbol takımında kaptanlık yapan, Bedik, 1936 yılında aktif spordan çekilmesine rağmen spor hayatına devam ediyor. Aslan adını verdiği teknesiyle yarışlara katılan, futbolcu kariyerinde de Aslan Nihat olarak çağırılıyordu.

Sarı Kanarya

Bu simge takımın ünlü kalecisi Cihat Arman’dan geliyor. 1939 tarihinde Fenerbahçe’ye transfer olan kaleci Cihat Arman 1952 yılına kadar futbol hayatına devam ediyor. O zamanlarda Türkiye’nin en iyi kalecileri arasında gösterilen Arman, sahaya sarı formasıyla biliniyor. Arman, bir karşılaşmada çıkarılması imkansız bir topu harika bir hareketle kurtarıyor. Bu kurtarış sonrasında taraftarlardan birisi kanarya sözünü kullanıyor. 1952 yılında art arda şampiyonluklar kovalayan takıma basın, ”Sarı kanaryalar diye haber yazınca, takımın simgesi kanarya olarak anıldı

Kaplan

Bu simge gazeteler tarafından kullanılan bir söz sonrasında ortaya çıktı. Trabzon’daki gazeteler, bordo-mavili takıma kaplan adıyla hitap ediyordu.

Timsah

Bursaspor’un simgesi timsah, kulüpte yönetici olarak görev alan Lemi Keskin’in izlediği bir belgesel üzerinden yola çıkılarak bulundu. Kulübün yeşil inciler’ olan sembolünü timsah olarak değiştirilmesini sağladıktan sonra Ugandalı futbolcu Majit Mususi golün sevincini arkadaşlarıyla timsah yürüyüşü yaparak perçinledi.

Şahin

Gaziantepspor’un simgesi olan şahin Fransızlara karşı kent savunmasında adından söz ettiren Şahin Bey’den geliyor. Futbol kulübünün rengi kan rengi olan kırmızı ile matemi simgeleyen siyah olarak belirlenmiştir.

En İlginç Kulüp Sembollerinin Hikayesi Kırmızı Şeytanlar

Gazete köşe yazısında Mersin İdmanyurdu için Kırmızı Şeytanlar benzetilmesinin yapılması taraftarların sempatisini kazandı. Daha sonra taraftarlar arasında şeytanlar adı ile anıldı.

Önerilen Yazı: Futbol Dünyasının Müzmin Sakatları

Bir cevap yazın

Yükleniyor...