Futbol Kültürü – futbol kültürü, futbol haberleri ve tribün kültürü

Fatih Terim’in Kariyerini Değiştiren Karar

279
Fatih Terim’in Kariyerini Değiştiren Karar

Fatih Terim’in ismi tartışmasız Galatasaray ve Türk futbol tarihine damga vurmuş isimlerin başında geliyor. Fakat ünlü teknik adamın kariyeri Galatasaray’da çok kısa da sürebilirdi.

Fatih Terim Galatasaray Teknik direktörü olarak şampiyonluklara ambargo koyan ve efsane haline gelmeden önce az kaldın Galatasaray kariyeri sadece birkaç maçla sınırlı kalma tehlikesi atlattığını biliyor musunuz? Pek çok kişi bilmese de 1996 yılında Galatasaray’ın başına getirilen Fatih Terim’in Galatasaray macerası dönemin Galatasaray Başkanı Faruk Süren sayesinde devam etti.

Fatih Terim’in Efsane 1996-1997 Sezonu

Fatih Terim Milli takımda gösterdiği performans sonrasında Galatasaray takımının Hagi ve Popescu’lu efsane kadrosunun başına getirilmişti. Yapılan bu sansasyonel transferlerle tek hedef şampiyonluk olarak gösterilmişti. Fakat Fatih Terim içim ligin ilk 10 haftası adeta kabus gibi geçti. Oyun felsefesini takıma bir türlü monte edemeyen Terim ardı ardına kötü sonuçlar alarak eleştirilerin odak noktası haline geldi.

Ligin ilk haftasında Vanspor deplasmanında alınan 3 puanla başlansa da oynana kötü futbol moralleri bozmuştu. İkinci hafta ise evinde Trabzonspor’u 1-0 yenen Galatasaray’da yıldız kadronun kötü oyunun eleştirilerin artmasına neden oldu. Üçüncü haftada ise Kocaelispor deplasmanında alınan beraberlikle ilk puan kaybı yaşandı. Bir sonraki hafta ise esas büyük trajedi yaşandı. Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe’ye evinde 4-0 yenilerek adeta şoku yaşadı. Bu sonuç Terim’in koltuğunu iyice sarsılmasına yol açtı. Taraftar ve basından gelen eleştiriler karşısında daha fazla dayanamayan ve farklı yenilgiyi kabul etmeyen Fatih Terim dönemin Galatasaray Başkanı Faruk Süren’e istifasını sundu.

Faruk Süren İstifayı Kabul Etmedi

Fatih Terim’in istifasının kabul edilerek yerine yabancı bir hoca getirilmesine ise futbol kamuoyu tarafından kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat Faruk Süren Galatasaray ve Türk futbol tarihini tamamen değiştirecek bir karar aldı. Fatih Terim’in istifasını kabul etmeyen Faruk Süren birlikte mücadeleye devam kararı aldı. Bu andan sonra ise Galatasaray oynadığı 13 maçta 12 galibiyet aldı. Sezon sonunda ise sadece 2 kez mağlup olan Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş2ın 8 puan önünde 82 puan ile rahat bir şampiyonluk kazandı. Bu sezonla birlikte ardı ardına 4 senelik şampiyonluk ve UEFA kupasının kazanıldığı dönem başladı. Faruk Süren’in verdiği bu karar bir takımın kaderine bu derece büyük bir etki yaptı.

Önerilen Yazı: Galatasaray Tarihi’nin En Kötü Performansları

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

Yükleniyor...